Независимо от възрастта на избирателите, много от нашите възрастни граждани

...
 Независимо от възрастта на избирателите, много от нашите възрастни граждани
Коментари Харесай

Росица Матева: Трудно се правят грешки при гласуването с машина

  " Независимо от възрастта на гласоподавателите, доста от нашите възрастни жители боравят със смарт устройства. Стъпките са ясно обяснени на афиш във всяка СИК, с които може всеки да се запознае. Член на комисията може да помогне при усложнение, само че без да пречи на вота ”, изясни тя.

 

Матева разясни, че поради условието 100 броя от контролните разписки да се преброяват, ще възникне до известна степен закъснение. „ ЦИК реши 100% от разписките да се броят, с цел да няма спекулации за операция на софтуера на машината. Ако данните не излязат, както предходната година за три СИК имахме сигнали за това, имаме построен проект за деяние. ”

 

В лечебните заведения, в други профилирани заведения, в местата за задържане, 48 часа преди изборния ден, в случай че има повече от 10 гласоподаватели, ръководителят на заведението уведомява и се основава организация за гласоподаване. Тя изясни реда на гласоподаване в тези случаи: „ В лечебните заведения и коронавирус отделенията имаме правилото с преносимите СИК – първо гласоподават хората с трайни увреждания, по-късно и поставените под карантина. В лечебните заведения първо гласоподават нековид болните, а по-късно и коронавирус болните. ”

 

„ От всичко, което чуваме, не се чака висока изборна интензивност. Аз приканвам жителите да гласоподават - това е цивилен дълг, това е дейната позиция. Всичко е готово за изборите ”, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР